The Economist noemde blockchain daarom in 2015 al de ultieme vertrouwensmachine die geacht wordt traditionele banksystemen, kadasters, vastgoedsystemen, openbare-opnamesystemen en zelfs traditionele verkiezingsstemsystemen te vervangen.
Vertrouwen gaat in de toekomst niet meer over kantoren, reputatie of het depositogarantiesysteem, maar over of een systeem werkt. Bedrijven als bijvoorbeeld Amazon, Google, Apple, Uber en Airbnb bieden sublieme technologische ervaringen, maar kennen ook kritische kanttekeningen.
Eén van de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, is het doorgronden van de mogelijkheden en impact van blockchain en hoe het ons leven kan veranderen. Deze e-learning is een van de vele mogelijkheden daarvoor.
De geschiedenis heeft geleerd dat nieuwe technologie tot revolutionaire businessmodellen kan leiden, met invloed op financiën, economie en management. Blockchain heeft de potentie om dat ook te doen. De grote vraag is hoe snel blockchain en haar toepassingen zich gaan ontwikkelen.
Kortom: met blockchaintechnologie kan een meer duurzame, veilige en betrouwbare digitale infrastructuur worden gebouwd.